20 Nisan 2014 Pazar

FUTBOLDA DURAN TOPLARIN OYUNA SOKULMASINDA TAKTİKLER



HÜCUM
Düzen
1 nolu hücum oyuncusu korner vuruşunu kullanacak pozisyondadır. 2 ve 3 nolu hücum oyuncuları kale sahasının ortasındadırlar. 4 nolu hücum oyuncusu hücumun üçüncü bölgesinin kıyısında, 9.15 metre, alan çizgisinin yanındadır. 5, 6 ve 7 nolu hücum oyuncuları ceza sahasının uzak köşesine dağılırlar. 8 ve 9 nolu hücum oyuncularının biri onsekizin yakın köşesinin dışında diğeri onsekizin uzak köşesinin dışındadır.



Uygulama
1 nolu oyuncu önceden planlanmış işareti verir vermez, 2 ve 3 nolu oyuncular altı pas çizgisini kontrol ederler. 4 nolu oyuncu kale çizgisine doğru gecikmeli bir koşu yapar. 5,6 ve 7 nolu oyuncular sırasıyla uzak kale direği köşesini, yakın kale direği köşesini, ve ceza sahasının ortasını depar atarak sararlar. 1 nolu oyuncu, ceza sahasmın köşesine doğru hızla koşan 8 nolu oyuncuya dışfalsolu veya uçfalsolu korner vuruşu yapar. 8 nolu oyuncu topun gelişine kaleye şut çeker ya da topu uzak direkte bulunan 6 nolu oyuncuya aktarır. O da topun gelişine kaleye şut çeker. Diğer bütün oyuncular olası bir dönecek top için dikkatle beklerler.
Varyasyon
1 nolu oyuncu önceden planlanmış işareti verir vermez 2 ve 3 nolu oyuncular altı pas çizgisini kontrol ederler. 5,6 ve 7 nolu oyuncular sırayla yakın kale direği köşesini, uzak kale direği köşesini, ve ceza sahasının ortasını depar atarak sararlar. 1 nolu oyuncu kale çizgisine doğru gecikmeli bir koşu yapan 4 nolu oyuncuya pas verir. 4 nolu oyuncu ya 1 nolu oyuncuyla verkaç ya da uzak direkte topun gelişine şut vuracak olan 6 nolu oyuncuya topu aktarır.


SAAT
Düzen
1 nolu hücum oyuncusu korner vuruşunu kullanacak pozisyondadır. Uzun boylu olması gereken 2 nolu hücum oyuncusu ceza sahasının ortasındadır. 3, 4, 5 ve 6 nolu hücum oyuncularının her biri ceza sahasının değişik köşelerindedir. 7 nolu hücum oyuncusu ceza sahasının uzak kenar çizgisinin üzerinde, kale çizgisine yakındır.



Uygulama
1 nolu oyuncu yeniden başlamayı "saat" diye bağırarak başlatır. 3,4,5 ve 6 nolu oyuncular ceza sahasının çevresi içinde çabuk bir şekilde saat yönünde hareket ederek aralıklı bireysel pozisyonlarını korurlar 1 nolu oyuncu topun gelişine kaleye şut çekecek olan 2 nolu oyuncuya yüksek bir korner vuruşu yapar. 3,4,5 ve 6 nolu oyuncular olası bir dönecek top için dikkatle beklerler. 7 nolu oyuncu uzun bir korner vuruşuna veya ceza sahasına doğru kayacak kaybedilecek bir top için dikkatle bekler,
Varvasyon
Topa vuran oyuncu "sayıcı" diye bağırır ve oyuncular saat yönünde hareket ederler. Oyunun kalanı her zamanki gibi tamamlanır.

KORNERİ YAKIN DİREĞE GÖNDERMEK
Düzen1 nolu hücum oyuncusu korner vuruşunu kullanacak pozisyondadırlar. 2 nolu oyuncu, tercihen uzun boylu bir oyuncu, yakın direktedir. 3, 4 ve 5 nolu hücum oyuncuları on sekizin üstünde uzun bir çizgi halindedirler. 6 nolu hücum oyuncusu, 1 nolu oyuncu ile aynı köşede onsekizin hemen dışındadır.UygulamaÖnceden belirlenmiş bir işaretle 3 nolu oyuncu kale sahasının merkezine doğru uzak direkten geniş bir koşu yapar. 4 nolu oyuncu 3 nolu oyuncuyu takip eder ve uzak direğe doğru hareket eder. 5 nolu oyuncu 1 nolu oyuncuya kale sahasının ortasına doğru geri hareket yapar. 6 nolu oyuncu ceza sahasının yan çizgisinin tam olarak iç tarafında pozisyon almak üzere hareket eder. 1 nolu oyuncu topa doğru hareket eden 2 nolu oyuncuya yüksek bir komer vuruş yapar. 2 nolu oyuncu uzak direk dışındaki 3 nolu oyuncu için hedeflenen alana topu hafif bir vuruşla geçirir. 3 nolu oyuncu topun gelişine kaleye çut çeker. Diğer bütün oyuncular dönebilecek olası bir top için dikkatle beklerler.


Varyasyon
2,3,4 ve 5 nolu oyuncular aynı koşuları yaparlar. 1 nolu oyuncu korner vuruşunu 2 nolu oyuncuyla yapar. 2 nolu oyuncu topu ceza sahasına gelmiş olan 6 nolu oyuncuya kafayla verir. 6 nolu oyuncu uzak direkteki 4 nolu oyuncuya tek pas verir. 4 nolu oyuncu topun gelişine kaleye şut çeker. Diğer bütün oyuncular dönebilecek olası bir top için dikkatle beklerler.

KORNER BIR

Düzen
1 nolu hücum oyuncusu korner vuruşu kullanacak pozisyondadır. 2 ve 3 nolu hücum oyuncuları kale sahasının uzak yan çizgisindedirler. 4, 5 ve 6 nolu hücum oyuncuları kale çizgisinden 14 metre uzakta bir sıra halinde ve onsekize paralel dururlar.UygulamaYeniden başlama oyununu başlatmak ve kalecinin dikkatini çekmek için 2 ve 3 nolu oyuncular kale sahasını karşıdan karşıya hızla koşarlar ve gol sahasının yakın yan çizgisine ulaşmak üzere geri kıvrılırlar. 4,5 ve 6 nolu oyuncular 1 nolu oyuncunun yönünü kontrol ederler ve kale sahasına doğru geri kıvrılırlar. 4 nolu oyuncu uzak direğe, 5 nolu oyuncu ortaya ve 6 nolu oyuncuda yakın direğe varır. 4 nolu oyuncu ana hedef olarak rahat hareket etmesini sağlamak için etkili bir aldatıcı hareket yapmalı. 1 nolu oyuncu, 1 saniye sayar ve 4 nolu oyuncuya korner atışını yapar. 4 nolu oyuncu topun gelişine kaleye şut çeker. Diğer oyuncular dönebilecek olası bir top için dikkatle beklerler.
Varyasyon


2 ve 3 nolu oyuncular aynı koşuları yaparlar. 4 ve 5 nolu oyuncular 1 nolu oyuncunun yönünü kontrol ederler. Sonra 4 nolu oyuncu top kale sahasının sağ kenarına keser, 5 nolu oyuncu 4 nolu oyuncunun arkasından kat eder ve uzak direğe koşu yapar. 6 nolu oyuncu dönebilecek olası bir top için pozisyon almak üzere yakın direk sahasına doğru ileri hareket eder. 1 nolu oyuncu korner vuruşunu kaleye şut çekecek olan uzak direkteki 5 nolu oyuncuya yapar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder